Van der Sluis en Kok op het podium in Oschersleben

Patricia Kok heeft in Oschersleben met een vierde en derde plaats goede zaken gedaan in het ProCup 600 kampioenschap, waarin ze steeg naar een tweede positie in het klassement. Danny van der Sluis werd na een sterke eerste race tweede en was minder tevreden over zijn derde plaats in de tweede manche. Henry Compagner kwam voor Start Racing in actie in de SuperCup 600.

Het was een druk weekend voor Start Racing tijdens de OW Cup in Oschersleben, want ze kwamen met maar liefst drie rijders, in de vorm van Danny van der Sluis, Patricia Kok en gelegenheidsrijder Henry Companger, uit in tevens drie verschillende klassen. Voor alle rijders stonden er tevens twee wedstrijden op het programma.

Danny zijn weekend liep niet geheel vlekkeloos. Zo waren er wat technische problemen in de eerste kwalificatie. Uiteindelijk kwalificeerde de rijder uit Staphorst zich als vierde. De eerste race was een hele goede van Danny. Na een aantal ronden vierde te hebben gereden, wist hij vanaf de derde plaats ook nog de tweede rijder te passeren in de voorlaatste ronde. Danny was dan ook zeer tevreden met zijn tweede plaats. De tweede race verliep minder goed. Danny had niet het tempo om met de voorste twee rijders mee te gaan en de motor liep ook niet helemaal zoals hij had gewild. Danny finishte als derde en scoorde daarmee zijn achtste podium uit acht wedstrijden!

In de ProCup 600 wist Patricia in de kwalificatie een vierde tijd op de klokken te brengen. In de beginfase van zowel de eerste als tweede race verloor Patricia in de openingsfase een paar posities, die ze vervolgens in het tweede deel weer goed wist te maken. In de beide race vocht Patricia in een groep van drie voor de laatste podiumplaats. In de eerste race kwam de Yamaha rijdster net 0.097 seconde tekort voor het podium en werd ze vierde, maar in de tweede wedstrijd wist Patricia in de slotfase wel de derde plaats veilig te stellen. Door haar twee goede resultaten staat Patricia nu op een mooie tweede plaats in de tussenstand!

Henry vond tijdens de vrije trainingen meteen al een goed tempo, ondanks dat hij het nodige ritme mist omdat hij twee jaar niet meer had gereden in de SuperCup 600. De kwalificatie liep ook boven verwachting en Henry wist tijden te klokken die hij van te voren niet had verwacht. De eerste bezorgde Henry een big smile, waarin hij een keurige achtste plaats (tiende inclusief de WK-rijders) wist te scoren. In de tweede race was Ott Motoren hun reservemotor nodig waar Henry mee had gereden. Henry ging van start met de reservemotor van Patricia. Ondanks dat er weinig tijd was om de afstelling aan te passen naar Henry wist hij zich in de beginfase in de top-tien te nestelen. In de loop van de race speelde het gebrek aan ritme op deze motor Henry parten en finishte hij als dertiende. We willen Ott Motoren super bedanken dat Henry de kans heeft gekregen om met hun Yamaha R6 te rijden in Oschersleben!

Voor de volgende race van de OW Cup gaat Start Racing naar het TT Circuit Assen. Danny rijdt op vrijdag 31 augustus zijn wedstrijd in de SuperCup 1000 en Patricia racet een dag later in de ProCup 600.

Fotografie: Henk Mannes