Start Racing verlaat met een tevreden gevoel de vierde ronde van de OW Cup

Danny van der Sluis is zaterdag 16 juni derde geworden in de ONK SuperCup 1000 wedstrijd op het TT Circuit Assen. Patricia Kok verloor een dag eerder in de ONK ProCup 600 race veel plaatsen bij de start, maar zij wist zich in de loop van de koers knap op te werken naar een zevende plaats. 

Patricia Kok haar vierde raceweekend van het seizoen begon donderdag 14 juni met vijf vrije trainingen op het TT Circuit Assen. Ondanks een kleine crash, wist de coureur uit Lekkerkerk een goed ritme op te bouwen. Vrijdagmorgen in de eerste kwalificatie wist Patricia een vierde tijd op de klokken te brengen in de ONK ProCup 600. In de tweede kwalificatie zakte ze, ondanks een tijdsverbetering, naar plaats acht.

De start van Patricia was daarom erg belangrijk om direct de aansluiting te kunnen vinden met de kopgroep. Helaas pakte de gekozen lijn in de Haarbocht verkeerd uit, waardoor ze na het eerste deel van het circuit op een dertiende positie lag. Patricia reed vervolgens met haar Yamaha R6 goede rondetijden en ze wist zich op te werken naar een zevende positie in de einduitslag. Gezien haar tempo in de race, had ze met een betere start zeker met de top van het veld mee kunnen strijden. Patricia is met haar resultaat gestegen naar een elfde positie in de tussenstand. 

Danny van der Sluis begon vrijdag aan zijn vrije trainingen. Start Racing werkte samen met Danny aan de stabiliteit van de motor en hierin werden goede stappen gemaakt. Een dag later wist Danny zich met een derde tijd keurig op de eerste startrij te kwalificeren. Na de start wist Danny achter Nigel Walraven en Cliff Kloots aan te sluiten in derde positie. In eerste instantie kon hij de koplopers goed volgen, maar door wat kleine problemen moest Danny toch een gat laten. 

Vervolgens wist de Honda-coureur uit Staphorst met een strak tempo naar Kloots toe te rijden, maar door twee schakelfoutjes in de slotfase van de race lukte het hem niet om Kloots nog te passeren. Danny was gezien het verloop van de race zelf niet helemaal tevreden, maar hij stond wel voor de vierde keer uit vier races op het podium in de ONK SuperCup 1000. Danny staat met zijn constante en goede uitslagen op een tweede positie in de tussenstand tijdens zijn debuutseizoen in deze klasse. Al met al heeft Start Racing een goed gevoel overgehouden aan het weekend en het team kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de volgende races. 

Fotografie: Jan Timmerman – JTS Fotografie