Start Racing met volledig eigen team van start in de 501 van Assen!

Start Racing heeft voor deze editie van de 501 van Assen een volledig eigen team samengesteld. Zo rijden de vaste coureurs Danny van der Sluis en Patricia Kok in deze endurance-wedstrijd en wordt het team aangevuld door monteur en ex-coureur Henry Compagner.

Zaterdag 14 juli staat de jaarlijkse 501 van Assen op het programma op het TT Circuit Assen. Het betreft een wedstrijd van 111 ronden met teams met twee of drie coureurs. De wedstrijd wordt begonnen met de beroemde Le Mans start, waarbij de rijders rennen over de baan naar de motoren om deze vervolgens te starten en weg te rijden. CRT Holland (OW Cup) heeft de organisatie in handen van dit mooie evenement.

Start Racing zal dit jaar met een volledig eigen team gaan rijden. Natuurlijk maken de vaste coureurs Danny van der Sluis en Patricia Kok onderdeel uit van het team. Van der Sluis zijn rijden met zijn Honda CBR1000 RR Fireblade SP2 en Kok met haar Yamaha R6. Henry Compagner is de derde rijder tijdens de 501 van Assen. Henry is normaal gesproken de monteur van Danny, maar is tevens een ex-coureur die totdat hij stopte in 2015, snel rond ging in de SuperCup 600. Henry zal rijden met een Yamaha R6 en zal ook tijdens de OW Cup ronde in Oschersleben rijden met deze machine in de SuperCup 600.

Start Racing zal tijdens de 501 van Assen rijden met het startnummer 34. Voor deze wedstrijd moet er ook altijd een teamcaptain worden opgegeven. Deze rol wordt vervuld door Gea Gerrits samen met Berry Klein. Het belangrijkste doel voor Start Racing tijdens dit evenement is om veel extra meters te maken in de voorbereiding op de komende OW Cup wedstrijden.

Hopelijk tot ziens op zaterdag 14 juli bij de 501 op het TT Circuit Assen!