START-Racing legt coureurs voor dit seizoen vast

De coureurs welke dit seizoen voor START Racing Nieuwleusen gaan uitkomen hebben hun contracten ondertekend.

START gaat dit seizoen tijdens de OW races wederom uitkomen in de ONK Supercup 1000. Nieuw dit seizoen is de deelname in de ONK Supercup 300. De Supercup 300 is een klasse met standaard motoren, dus voor coureurs en teams financieel aantrekkelijker om in te stappen.

Leon Stolte stapt voor START op de nieuwe  Ten Kate Honda Cbr500r. Stolte debuteert dit seizoen op een race motor. De 17 jarige jongeling uit Nieuwleusen komt uit de motorcross en stapt over van het zand naar het asfalt. START-racing is blij met de debutant, die daarmee, na 21 seizoenen, ook de eerste coureur wordt uit het eigen dorp. Het eerste jaar zal voor Stolte een leerjaar moeten worden. Stichting Aankomend Race Talent (START) is ervan overtuigd met hem een talent te hebben binnen gehaald. Omdat hij uit motordorp Nieuwleusen komt verwacht het team ook op veel support van sponsoren en toeschouwers bij de races, die hoofdzakelijk plaats vinden op het TT circuit van Assen.

De debuterende coureur zal veel kunnen leren van de ervaren Danny van der Sluis uit Staphorst, die voor het tweede seizoen zijn handtekening zette onder een contract bij het team. Van der Sluis werd vorig seizoen derde in de eindstand van ONK Supercup 1000. Hij wil deze prestatie graag verbeteren en de strijd aangaan voor het kampioenschap. Dit moet gebeuren op de door Ten Kate getunede CBR Honda Cbr1000sp2.

De eerste race voor beide coureurs is op zaterdag 6 april op het TT circuit van Assen. Voorafgaand aan deze race gaat het team eerst nog trainen op het circuit van Almeria  en Valencia in Spanje. Hier zal de debutant dus de eerste meters maken op een echt circuit.

Wie het team en de motoren al eerder wil zien moet zaterdag 30 maart noteren, dan zullen de coureurs en hun motoren gepresenteerd worden aan sponsoren en race liefhebbers.