Start Racing begint seizoen met een podium voor Van der Sluis

Danny van der Sluis heeft bij zijn debuutoptreden voor Start Racing een prachtig podium gescoord! De coureur uit Staphorst finishte zaterdagmiddag 14 april als tweede in de NK SuperCup 1000 wedstrijd op het TT Circuit Assen. Patricia Kok had minder geluk, want zij moest haar motor in de NK ProCup 600 met een technisch probleem de pitstraat inrijden.

Danny van der Sluis is dit jaar de nieuwe coureur van Start Racing in de NK SuperCup 1000. De 21-jarige coureur rijdt met een Honda CBR 1000 RR Fireblade SP2. Van der Sluis en Patricia Kok rijden beiden dit seizoen met ondersteuning van Ten Kate Racing Products in de OW Cup. Van der Sluis was vrijdag al snel tijdens de trainingsdag en nam dit goede gevoel mee naar de eerste kwalificatie van zaterdagmorgen waar hij een vierde tijd wist te klokken. In de tweede kwalificatie ging het echter goed mis, toen Van der Sluis op hoge snelheid ten val kwam in de Ramshoek. Van der Sluis kwam er gelukkig af met alleen een zere vinger, maar de motor had veel schade. Hierdoor moest het team hard aan het werk om binnen een paar uur de tweede motor gereed te maken.

Patricia Kok wist tijdens de vrijdagtrainingen ook flinke stappen te maken en het goede gevoel terug te vinden na de valpartij tijdens de test in Spanje. In de eerste kwalificatie zette de coureur uit Lekkerkerk een zevende tijd. In het begin van de tweede kwalificatie wist zij anderhalve seconde van haar tijd af te halen. Helaas door wat foutjes lukte het niet om de tijd in het tweede deel van de sessie nog verder aan te scherpen. Kok kwalificeerde zich als tiende voor de NK ProCup 600 race.

Van der Sluis mocht uiteindelijk als vijfde aan de race beginnen. Zijn start was uitstekend want hij al derde na de eerste bocht. Vervolgens ontstond er een mooi duel met Renzo van Emmerik, die hem van achteren naderde. Rond de helft van de rest schoof het duo op naar de tweede en derde plaats, omdat zij voorbij gingen aan Cliff Kloots. Er volgde een zeer spannende ontknoping van de wedstrijd. Van der Sluis had een klein gaatje te pakken op zijn concurrent, maar verremde zich in de Haarbocht waardoor Van Emmerik terug kon komen. In de laatste ronde ging Van Emmerik opnieuw voorbij aan Van der Sluis, maar met ultieme poging in de laatste GT-Bocht kwam hij knap terug. Zo werd Van der Sluis tweede bij zijn eerste wedstrijd in de NK SuperCup 1000! Vorig jaar reed Van der Sluis nog in de NK SuperCup 600.

Voor Kok liep de wedstrijd helaas minder goed af. Bij de start verloor ze een paar posities, maar ze kon daarna weer wat posities winnen. In de achtste ronde schoot Kok rechtdoor in de Haarbocht en paar ronden later begon haar scherm rood te knipperen, een teken dat ze een technisch probleem had. Gelukkig reed zij in de slotfase zelf haar motor naar de pitstraat, want de radiateur bleek kapot te zijn. Een pittige crash of kapot motorblok had er maar zo ingezeten, dus het had heel anders kunnen aflopen. Voor Kok en het team uiteraard zuur om het seizoen met een nulscore te beginnen. Volgende race beter!

Over twee weken (zaterdag 28 april) staat de volgende race op het programma. Er wordt dan opnieuw gereden op het TT Circuit Assen.