OW Cup races op het circuit van Dijon et Prenois in Frankrijk

OW Cup races op het circuit van Dijon et Prenois (Frankrijk)

Eind juli stond Dijon et Prenois op de kalender. Voor zowel Ricardo Brink als voor Patricia Kok was dit de eerste keer dat ze hier reden. De vrije training op donderdag werd dan ook met beide handen aangepakt om het circuit onder de knie te krijgen.

Tijdens de 1e kwalificatie staat Ricardo als 4e getraind en Patricia sluit deze Q1 af als 3e. In de loop van de donderdagmiddag staat voor beiden Q2 op de agenda. Voor de beide START coureurs was er in de 2e tijdtraining een regenbuitje die deze training in het water deed vallen. De tijden van Q1 werden niet verder aangescherpt en Ricardo kon vertrekken van de 2e rij, op de 4e startplaats. Voor Patricia was er een 1e front row in de Procup, tw een 3e startplaats. Aan het einde van deze donderdag stond er voor Ricardo al een race gepland. Kort voor de start was er een klein probleempje met de motor. Toch wist Ricardo net op tijd de baan in te gaan voor de start van de wedstrijd. Door alle hectiek was het voor hem erg moeilijk om de concentratie er voor 100% bij te houden. Bij het doven van het licht, was Ricardo goed van de plaats. Helaas ging het in de 1e bocht fout en ging Ricardo hard onderuit. Gelukkig kwam Ricardo er zonder kleerscheuren van af en kon de motor voor de volgende dag opgeknapt worden.

Op de vrijdagmorgen stond een warm up van 10 minuten gepland. Ricardo kon even testen of de motor weer goed aanvoelde. Voor Patricia was dit een zeer korte warm up. Door een crash van een mede coureur werd de warm up stilgelegd en werd niet weer vervolgd.

Om 10.50 uur werd de 1e race voor Patricia gestart. Dit was een gecombineerde race samen met de SuperCup 600. Haar start was matig maar dit maakte ze weer goed in de 1e ronden. In de ProCup klasse lag ze op een 2e plaats. Ze kon dit goed vasthouden en verkleinde het gat naar de 1e man in haar klasse. Door enkele valpartijen werd de race door een rode vlag onderbroken en er volgde geen herstart. Dit resulteerde voor Patricia tot haar 1e podium van het seizoen op een zeer nette 2e plaats.

’s Middags had Ricardo zijn 2e race. Bij het doven van het licht, was Ricardo goed weg en ging als 3e de 1e bocht in. Het tempo lag hoog en hij had even moeite om te volgen en zakte terug naar een 5e plaaats. Na een paar ronden herpakte Ricardo zich en begon aan zijn opmars naar voren. Met nog 3 ronden te gaan, had Ricardo de 2e plaats te pakken en gaf deze niet meer uit handen!

Rond 10 voor 3 stond onze laatste race op de agenda. De start van Patricia was niet echt goed te noemen en zakte terug naar een 6e plaats bij de ProCuppers. Ze gaf niet op en vechtte zich al gauw terug naar een 4e plaats. De 3e man kwam ze niet snel voorbij maar toen dit toch gelukt was, richtte ze haar pijlen op de nummer 2. Dit werd een mooie strijd en door een fout van haar voorganger bij het ingaan van de laatse ronde, wist Patrica de 2e plaats te veroveren. Ze wist dit vast te houden tot aan de finish en haar 2e podiumplaats was een feit!

En zo kijken wij terug op een goed weekend, ondanks de valpartij van Ricardo in de 1e race. Beiden hebben laten zien dat ze snel kunnen wennen aan een nieuw circuit en vlot snelle tijden hebben kunnen neer zetten.

We kijken al weer uit naar de volgende races. Dit zal zijn op het Duitse circuit Oschersleben en wel op 25, 26 en 27 augustus. Hier hebben Ricardo en Patricia weer elk 2 races.