Met goed gevoel huiswaarts na derde race

We gingen zaterdag met een goed gevoel huiswaarts vanaf het TT-circuit. Danny van der Sluis pakte na een beroerde start de tweede plaats en schoof ook op naar de tweede positie in het algemeen klassement. Leon Stolte reed goed mee en kon, ondanks minder trainingsronden, toch weer zijn ronde record verbeteren.

De zon scheen letterlijk en figuurlijk voor Danny tijdens de kwalificaties om een goede uitgangspositie voor de race te bemachtigen. In de eerste kwalificatie kwam hij op zijn ten Kate Honda CBR1000r tot een tweede plaats achter Nigel Walraven. De tweede sessie verliep nog beter, de eerste twintig minuten reed hij bekeken en kwam tot de derde tijd. In de laatste vijf minuten van de kwalificatie werden de ronde tijden steeds sneller en in de allerlaatste ronde zette hij de snelste tijd neer.

De start van de race verliep niet echt soepel en Nigel Walraven en Cliff Kloots doken voor hem de eerste bocht in. Walraven bleef met snellere ronde tijden Danny voor en liep in het eerste gedeelte van de race langzaam bij hem weg. In het tweede deel kon Danny dat niet meer goed maken. Cliff Kloots was ondertussen al gepasseerd door de Staphorster. Danny kon zijn tweede plaats makkelijk consolideren. Hij haalde echter niet de ronde tijden waarmee hij zich kwalificeerde, waardoor hij in de race tekort kwam op winnaar Walraven. Walraven leidt ook het algemeen klassement.

 

 

“De start was gelijk beroerd, ik ging als derde de bocht in en verloor de eerste ronde teveel tijd en de aansluiting met Nigel Walraven. Het tempo wat Nigel reed was extreem hard, daar kon ik helaas geen antwoord op geven,” keek Danny terug op de race.

“Mijn pr is wel aangescherpt, maar we hebben nog wat problemen met korte afdraaien, dat gaan we voor de volgende keer verbeteren,” kijkt Leon alweer vooruit naar de volgende race. Vrijdag had de zeventien jarige rookie geen meters kunnen maken in verband met school examens. Hij kon dan ook niet aanhaken bij zijn concurrent in de Supercup300, maar deed toch weer veel race ervaring op. Voor Leon blijft het belangrijk om dit seizoen veel kilometers te maken. “We weten waar we aan kunnen werken, maandag nog een examen en dan volop focussen op de komende races.” kijkt hij alweer uit naar begin juni waar hij weer kilometers kan maken tijdens twee race weekenden.

Zijn eerstvolgende race weekend is van 31 mei tot en met 2 juni, als hij als gastrijder, meerijdt in het internationale Alpe Adria kampioenschap op het TT-circuit van Assen met een race op zaterdag en 1 op zondag.
De eerst volgende OW Supercup race is op zaterdag 8 juni.