Leon Stolte rijdt ook dit jaar voor START Nieuwleusen

 

Wat velen al verwacht hadden maakten Berry Klein, voorzitter van Start, en Leon Stolte zaterdag tijdens de finishparty wereldkundig. Leon rijdt ook dit seizoen op de Yamaha R6 en gaat uitkomen in de OW SuperCup600

De jonge coureur uit Nieuwleusen heeft vorig jaar in zijn eerste jaar op een racemotor een grote progressie doorgemaakt. Komend vanuit de motorcross was het zijn eerste seizoen op de weg. Hij begon in de SuperCup 300. Deze klasse was hij al na een viertal wedstrijden ontgroeid. Aangezien start nog een Yamaha R6 had staan stapte hij met deze zwaardere fiets over naar de ProCup 600. Hij liet zien goed mee te kunnen komen, dat leverde hem zelfs een podiumplaats op tijdens de één na laatste race dag.

Dit seizoen zal hij op zijn Yamaha R6 gaan strijden in de races van de snellere SuperCup600. Het team denkt dat hij ook dit jaar weer een flinke stap kan zetten.

De eerste meters van dit jaar gaan van 10 tot en met 15 maart gemaakt worden. Eerst wordt er twee dagen getraind op de baan in het Spaanse Aragon waarna het team zich verplaats naar het circuit van Valencia om daar de trainingsweek te vervolgen.

Op 28 maart tijdens de teampresentatie zal het team verslag doen van deze trainingen en de verwachtingen voor dit seizoen uitspreken. De eerste race is op zaterdag 4 april op het TT-circuit van Assen. Zeven van de elf races zijn weer op het circuit van Assen. Daarnaast wordt Oschersleben ook weer aangedaan en van 14 tot en met 16 augustus rijdt het OW op het fraaie stratencircuit van Schleiz.

Het team wordt ook dit jaar weer ondersteunt door Ten Kate racing products. Ronald ten Kate maakte op de finishparty een mooie vergelijking. Hij vergeleek het Start van dit moment, met een coureur uit het eigen dorp, met de tijd van het Ten Kate racing team met Michael van der Mark. Een coureur uit eigen land binnen een Nederlands team in het wereldkampioenschap.