Laatste raceweekend 2019 geen afspiegeling van het seizoen van Leon Stolte

Het zat Leon Stolte het laatste raceweekend niet mee. Leon, die dit jaar enorm veel progressie heeft gemaakt, werd 19e in de eerste race. In de tweede wist hij ondanks een valpartij nog als tiende te finishen in de ProCup 600.

In de kwalificatie trok hij zijn ten Kate Yamaha R6 al in de grindbak waardoor er even flink gesleuteld moest worden voor de eerste race. Leon kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Nadat de technische crew het zweet van het voorhoofd had gewist, vertrok Leon vol goede moed vanaf de zesde positie. De motor voelde nog niet helemaal goed aan, waardoor de rondetijden vooral in het begin wat achterbleven. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de rondetijden sneller maar meer als een 19e positie zat er niet in.

In de tweede race wilde de jonge coureur zich revancheren. Liggend op een derde positie gleed de motor echter weer weg op het natte circuit. Leon kon weer opstappen en perste er nog een paar snelle ronden uit. Met een een aantal fraaie inhaalacties snelde hij van de twintigste naar de tiende plaats. Hij had zich op deze sponsordag beter willen laten zien, maar de omstandigheden werkten niet mee. Terugkijkend op het seizoen heeft hij zich goed laten zien en veel progressie gemaakt. In het seizoen werd de overstap genaakt van de SuperCup 300 naar de ProCup 600 op de snellere en zwaardere Yamaha R6. Zelfs in de ProCup 600 kon hij een aantal races voorin meestrijden, met een derde plaats als hoogtepunt.