Het weer is een belangrijke factor in race twee

Het weer was zaterdag de grote onvoorspelbare factor tijden de tweede race in het ONK tijdens de OW Cup races op het TT-circuit van Assen. Buienradar was veruit de meest geraadpleegde app door zowel toeschouwers en rijders.

Danny van der Sluis startte zijn race in het ONK SuperCup 1000 vanuit de pitstraat na een technisch probleempje tijdens de warming up ronde. Het euvel kon verholpen worden voor het licht op groen sprong. Het team had sowieso een topprestatie geleverd, door kort voor aanvang van de race de slicks te verwisselen voor regenbanden.

Het weer was zaterdag ook mede bepalend voor het verloop van de kwalificatie. Van der Sluis zette op zijn ten Kate Honda CBR1000r in de eerste sessie een prima vijfde tijd neer. In de tweede kwalificatie moest hij echter acht rijders voor zich dulden, zodat plaats negen op de startgrid voor hem gereserveerd was.

In de race passeerde van der Sluis vanaf de laatste plaats de ene na de andere rijder. Met het vorderen van de race ging het inhalen echter wat minder snel. Toen hij concurrent Nigel Walraven voor zich zag rijden op de zesde plaats, moest en zou hij die ook nog wel even voorbij. Dit lukte in de laatste bocht met een fraaie manoeuvre. Zo finishte van der Sluis voor concurrent Walraven als zesde. De overwinning ging naar Cliff Kloots die het beste omging met de weersomstandigheden.
“Voor de race waren de berichten droog met een heel kleine kans op een buitje, die bui kwam er, regenbanden eronder, set up gewisseld en regen race. Het was echt een inhaalrace, kijken hoe ver je kon komen, het gat naar de eerste groep was te groot om verder naar voren te komen” baalt van der Sluis toch wel een beetje. “Ik dacht één ding daar moet ik even voor eindigen” over het in het vizier krijgen van Nigel Walraven.

“Ik baalde ervan dat het net niet hard genoeg regende”, was de reactie van Leon Stolte na zijn tweede race in het ONK SuperCup 300.

Zaterdagochtend in de kwalificatie, met regen, zette hij op zijn ten Kate Honda CBR500r een achtste tijd neer. Hij was de snelste van de SuperCup 300 rijders en moest maar zeven rijders in de ProCup 600 voor zich dulden.

De race werd verreden onder “Assense” omstandigheden, met wisselende condities op het circuit. Toch hield Stolte zich prima staande in het geweld tussen de ProCup 600 coureurs, finishte als 18e overall en was de beste rijder in de SuperCup 300.

“De eerste kwalificatie regende het behoorlijk hard en dat beviel me zeker wel, regen ligt me gewoon met een paar goede regenbanden eronder, het gevoel met de grip en zo is best wel stabiel”, was de conclusie van de jonge coureur die vrijdag op een droge baan nog even een seconde van zijn persoonlijk beste rondetijd afreed. Zaterdag 18 mei worden de OW Cup races vervolgd met wederom races op het circuit van Assen.