Geweldige tweede plaatsen voor Start Racing in Assen

Zowel Patricia Kok als Danny van der Sluis zijn als tweede geëindigd in de negende race van het OW Cup seizoen. Patricia verstevigde haar tweede positie in de ONK ProCup 600 tussenstand. Danny scoorde zijn negende podium van het jaar in de ONK SuperCup 1000.

In het weekend van 31 augustus en 1 september vond op het TT Circuit Assen de negende ronde van de OW Cup plaats. Voor Danny van der Sluis waren de kwalificaties en race op vrijdag. Danny was snel onderweg tijdens de trainingsdag van donderdag, maar hij kende in de kwalificaties van de ONK SuperCup 1000 wat problemen met zijn Honda. Danny wist desondanks wel een derde tijd op de klokken te zetten. De start van Danny was niet geweldig en hij reed lang in vierde positie. Langzaam maar zeker wist Danny naar de nummers drie en twee toe te rijden en hij ging met nog drie ronden te gaan in de aanval. Danny wist zowel Bobby Bos als Cliff Kloots binnen één ronde te passeren. In de laatste twee ronden zette de Start Racing coureur alles op alles en hij wist de tweede plaats naar huis te rijden. Dit betekende het negende podium uit negen races voor Danny en hij wist in de tussenstand vier punten in te lopen op de tweede positie van Kloots.

Patricia kwam zaterdag in actie voor kwalificatie en race in de ONK ProCup 600. De coureur uit Lekkerkerk begon erg sterk en ze zette de snelste tijd in de eerste kwalificatie. In de tweede sessie wist Patricia haar tijd te verbeteren en eindigde ze als tweede in de gecombineerde uitslag. Patricia was als vierde weg bij de start en ze reed vervolgens lang in derde positie. In de laatste ronde was er een crash bij een van de twee leiders, waardoor Patricia nog een positie opschoof en keurig als tweede over de finish kwam. Het was haar vierde podium van het jaar en ze verstevigde daarmee haar tweede positie in de tussenstand. Kortom; opnieuw een geweldig weekend voor Start Racing! De volgende ronde van de OW Cup is op donderdag 4 oktober op het circuit van Zolder in België.

Fotografie: Jan Timmerman & Henk Mannes