Finishparty START Racing vol met verrassingen: Westenbrink naar IDM, Stolte stopt

Afgelopen zaterdag hield START Racing Nieuwleusen haar jaarlijkse finishparty in het clubhuis van de Motorclub Nieuwleusen. Team en coureur Thijs Westenbrink blikten terug op het afgelopen seizoen, evenals Leon Stolte die het afgelopen seizoen voor SRTD-Racing uitkwam.

START Racing en SRTD zijn aan het begin van 2023 een samenwerking aangegaan, waarbij het team uit Nieuwleusen talenten twee jaar de mogelijkheid bied mee te rijden in het International Dutch Championship (IDC), waarna men de overstap naar SRTD kan maken dat de rijders vervolgens begeleidt in races om het Internationale Deutsche Meisterschaft (IDM).

Thijs Westenbrink, die dit jaar als 15-jarige coureur begon bij START Racing, kon tijdens de avond terugkijken op een meer dan geslaagd seizoen. Al vanaf de eerste meters zag het team dat er een goede klik was met de rijder en dat hij de motor goed aanvoelde. Dit resulteerde in een snelle progressie met bijna elke wedstrijd verbetering van zijn rondetijden. In de afsluitende races in oktober leverde dat zelfs een vijfde positie op en aansluiting bij de top van Nederland.

thijs-westenbrink
Thijs Westenbrink | foto© Jan Timmerman

Het zou voor de hand liggen dat hij in zijn tweede jaar bij START Racing mee zou kunnen doen in de top drie. Echter, het team en Westenbrink brachten ander nieuws, Westenbrink maakt na één seizoen al de overstap naar het hoger gekwalificeerde IDM en stapt in 2024 op een motor van SRTD Racing om aan de start te verschijnen in het IDM Supersport 600 kampioenschap. Een jaar eerder dan gepland, maar gezien zijn resultaten in 2023, staat het team uit Nieuwleusen geheel achter de overgang van de Dalfser coureur. Aangezien het IDM pas in mei begint is er een mogelijkheid dat hij in april de eerste twee races mee gaat rijden in het IDC op de motor van SRTD. Westenbrink wordt dus naast Loris Veneman de tweede Dalfsenaar die in het IDM gaat rijden. Veneman gaat naast zijn deelname in het FIM Supersport 300 World Championship ook in de kleuren van het Nederlandse Molenaar Racing uitkomen in het IDM Supersport 300 kampioenschap.

START Racing zal dus een nieuw talent moeten aantrekken, dat de komende twee jaar op de blauwe Yamaha R6 mee kan rijden in de Dutch Supersport klasse van het IDC.

Leon Stolte
Stolte, die het afgelopen seizoen op de oranje motor van SRTD Racing vijfde werd in de eindstand van de Dutch Supersport klasse van het IDC, kwam als laatste aan het woord tijdens de gezellige avond. Naast een terugblik op het seizoen kon hij kort zijn over de toekomst als actief wegrace coureur. De coureur uit Nieuwleusen, waarvan menigeen dacht dat hij ook zou overstappen naar het IDM, bracht ander nieuws. Stolte meldde namelijk dat hij komend seizoen niet meer als actief wegracecoureur in actie gaat komen en zijn helm aan de wilgen zal hangen. Het racen kost te veel tijd en valt niet meer goed te combineren met zijn werkzaamheden. Daarnaast heeft volgens Stolte ook het financiële aspect een belangrijke rol gespeeld in het nemen van deze beslissing.

Leon Stolte: “Helaas na een tijdje wikken en wegen hebben we besloten om te stoppen met racen… Omdat we graag de stap naar het IDM willen maken maar de financiële stap voor ons echter te groot is heb ik de knoop doorgehakt om m’n race carrière te beëindigen. Het is een lastige keuze geweest maar inmiddels heb ik me erbij neergelegd en kunnen we terugkijken op een mooie tijd! Iedereen die mij de afgelopen jaren op welke manier dan ook gesteund heeft 1000 maal bedankt!!!”

Bron: Racesport.nl

https://www.racesport.nl/finishparty-start-racing-vol-met-verrassingen-westenbrink-naar-idm-stolte-stopt/?fbclid=IwAR2nbDY2KgRjR7Hk9jJG3jUNlx_jgI4zXEdLReizKS6QdF0NufV0j01DwDc