Een zeer geslaagd weekend

Op vrijdag 17 juli hebben we weer een trainingsdag gehad op het TT circuit van Assen. De eerste 2 sessies hebben tijdens droog weer kunnen rijden en zowel Ricardo Brink als Patricia Kok kunnen lekker hun rondjes rijden. De tijden zijn goed en Patricia weet haar PR tijd aan te scherpen.  

’s Middags gaan we verder op een natte baan en ook dit gaat goed. Beiden hebben een goed gevoel met de motor in de regen en maken goeie stappen voorwaarts.

 

Op zaterdag is het rond 10 uur tijd voor de 1e kwalificatie voor Patricia. Zij weet een 8e tijd neer te zetten. Direct hierna is het de beurt aan Ricardo. Hij gaat goed van start en staat direct bovenaan de lijst en geeft deze 1e plaats met een tijd van 1.42.3 ook niet meer af. Tijdens Q2 weet Patrica een tijd neer te zetten van 1.50.3, een nieuw PR! Dit is goed voor een 4e startplaats. Ricardo kan zijn tijd van Q1 niet verder aanscherpen, maar behoud wel zijn 1e plaats. Om 15.39 uur is het tijd voor de race van Patricia. Ze komt heel goed van haar plaats en gaat als 3e richting de Haarbocht. Doordat ze in de eerste bochtencombinaties naar buiten wordt gedrukt, verliest ze een paar plaatsen. Na de 1e ronde komt ze als 7e door. In de 2e ronde verliest ze een plaatsje aan Roy van den Nieuwendijk maar dit maakt ze weer goed in de 3e ronde door Martin Kallabis voorbij te gaan. In de 5e ronde weet ze haar PR aan te scherpen tot een tijd van 1.49.9. Patricia wordt als 7e afgevlagd en kan terug kijken op een goede race met zeer nette, constante tijden. Direct na deze race is het voor Ricardo het uur van de waarheid. Zijn start is goed en duikt nipt als 1e de Haarbocht in. Cliff Kloots en Rinze Luinstra zitten hem op de hielen.Door een val van één van de andere coureurs, volgt er in de 3e ronde een rode vlag en volgt er een herstart over 5 ronden. Ricardo is heel goed weg en weet samen met Cliff een gaatje te slaan naar de achtervolgers. Hij behoudt constant zijn koppositie en met het ingaan van de laatste ronde is het verschil met de nummer 2 maar 0,2 seconde. In de laatste ronde geeft Ricardo alles om deze 1e plaats niet meer uit handen te geven. Dit levert hem een nieuwe PR tijd op van 1.41.5 en kan Cliff Kloots hem niet meer volgen. Ricardo weet zijn eerste overwinning op de Yamaha R1M binnen halen!

 

We kijken terug op een zeer geslaagd weekend waarin we goede stappen hebben gemaakt. Hiermee kunnen we verder! Onze eerstvolgende race zal zijn in Frankrijk, op het circuit nabij Dijon. Dit is op 27 en 28 juli.