Een weekend met voor- en tegenspoed

Op vrijdag 5 mei hebben we een 5-tal trainingssessies voor zowel Ricardo Bink als voor Patricia Kok. Ricardo draait lekker zijn rondjes en hier en daar wordt een kleinigheid aan de motor gewijzigd om de afstelling te optimaliseren. Zodra Patricia voor haar 1e sessie de baan in gaat, blijkt dat er ergens iets niet klopt met de motor. Na van alles te hebben geprobeerd, komen we er achter dat 1 bougie is afgebroken. Dat wordt een blokwissel, want een deel van de bougie blijft vastzitten in het blok.

Één uur en tien minuten later is het de monteurs gelukt en Patricia kan de allerlaatste sessie toch nog een aantal rondjes rijden. Al met al heeft ze vandaag niet veel kans gehad om te rijden, dit is geen goed begin van het raceweekend voor haar.

Op zaterdag 6 mei is het om 9.00 uur aan Ricardo om zijn 1e kwalificatie te rijden. De weersomstandigheden zijn gelijk aan de laatste sessie van de vrijdag, dus we kunnen goed van start. En dat doet Ricardo. Na afloop van deze kwalificatie staat hij met 1.42.5 als 2e gekwalificeerd. Bij de 1e kwalificatie van Patricia is het pechvogeltje nog niet weg gevlogen. In haar 1e snelle ronde moet ze dusdanig remmen voor een langzamere rijder dat ze bij Stekkenwal de grintbak in komt en onderuit gaat. Resultaat; de monteurs aan het werk om alles voor Q2 weer klaar te krijgen zodat Patricia dan wel een tijd kan zetten. Ricardo weet zijn tijd tijdens Q2 niet te verbeteren maar blijft op de 2e startplaats staan, achter Nigel Walraven. Patricia weet in Q2 met 1.53.1 een 16e tijd te noteren. Om 13.48 uur is de race voor Ricardo. Zijn start is goed en doordat hij voor de Haarbocht net iets later remt dan de anderen, duikt hij als 1e de bocht in. Bij de 1e doorkomst op start en finish voert Ricardo nog steeds het veld aan. Maar in de 2e ronde komt hij na de Strubben even buiten de baan en ziet hij Nigel aan hem voorbij gaan. Nu is het zaak om te volgen en het gat niet te groot te laten worden. Zo weten ze een gat te slaan naar de rest van het veld. De tijden van Ricardo zijn goed en hij loopt weer in op Nigel. Als de finishvlag valt, wordt Ricardo als 2e afgevlagd, 0,39 seconden achter Nigel Walraven. Cliff Kloots mag als 3e man mee naar het podium. Ricardo heeft zijn Pr tijd aangescherpt tot 1.41.78.

Om 15.39 uur is de race voor Patricia. Haar start is goed en ze duikt als 12e de Haarbocht in. Door een valpartij in de Strubben schuift ze een plaats op. Bij de 1e doorkomst ligt Patricia dan ook op een 11e plaats. Er vormt zich weer een groepje van 5 rijders die vechten om de plaatsen 7 tot en met 11. Ze vecht voor elke meter en Patricia komt uiteindelijk tot een 10e plaats met een snelste ronde van 1.51.8. Gelukkig heeft Patricia het weekend afgesloten met een goede race en hier gaan we verder mee.

We kijken allemaal uit naar de volgende race. Deze is op zaterdag 3 juni op het TT Circuit van Assen.