Een weekend met tegenslagen

Vrijdag 2 juni gaan Patricia Kok en Ricardo Brink weer het TT circuit op voor hun trainingen. De bedoeling is om weer het ritme te krijgen en tegelijk te testen om aan de geluidsnorm te komen. Helaas komt  voor Ricardo de 2e sessie al vroegtijdig ten einde. Het blok van de R1M geeft de geest en Ricardo gaat gelijk van de ideale lijn af om het oliespoor te beperken. Na veel overleg, stappen 2 teamleden in de auto om uit Heerhugowaard een nieuw blok op te halen. Ondertussen wordt het kapotte blok onder de R1M weg gehaald. Voor Patricia gaan de sessies gewoon door. Zij houdt goed stand tussen de snelle jongens en weet bijna haar recordtijd te evenaren. Ricardo rijdt nog 2 sessies op een gehuurde BWM en doet dit niet onverdienstelijk! Het nieuwe blok wordt ’s avonds onder de motor van Ricardo gebouwd en rond 23.00 uur kan iedereen weer opgelucht ademhalen.

Op de zaterdag mag Patricia de spits afbijten voor het team en begint zij haar 1e kwalificatie. Zij sluit deze af met een nette 8e tijd met 1.51.6. Één tiende boven haar PR. Dan is Ricardo aan zet. De 1e kwalificatie wordt door Ricardo afgesloten met een 7e tijd met 1.43.2.

Ook dit is een prima tijd, wetende dat er een geheel nieuw blok onder zit, zo uit het krat.

In de 2e kwalificatie weet Patricia zich met 2 tiende te verbeteren. Een nieuwe PR tijd, en goed voor de 10e startplaats. Ricardo weet zich in Q2 ook te verbeteren tot een tijd van 1.42.4. Dit is goed voor de 3e startplaats.

En dan is het tijd voor de races. Als 1e is Patricia aan de beurt. Ze heeft een redelijke start en duikt als 15e de haarbocht in. In de eerste bochten combinaties weet ze een paar plekken te pakken en komt na de 1e ronde als 13e door. Het is constant stuivertje wisselen en ze strijdt in een groep van zo’n 6 coureurs die vechten om plek 9. In de 4e ronde komt ze als 12e door en in de 5e ronde komt ze tot een ronde tijd van 1.51.8. Helaas vindt ze dan haar Waterloo in de Haarbocht en gaat daar onderuit. Patricia is gelukkig OK en de schade aan de motor valt achteraf ook mee.

Dan krijgen we aan het eind van de middag de race voor Ricardo. Hij verschijnt na de outlap niet op de startinggrid, maar rijdt de pits in. Hij heeft problemen met de remmen. Nadat de monteurs even hebben gekeken, gaat Ricardo alsnog de baan op, als 24e en laatste. Ondanks dat Ricardo nog niet vol kan vertrouwen op zijn remmen, begint hij aan een inhaalrace. Na de 3e ronde komt hij als 18e door. En 3 ronden later rijdt hij op de 11e plaats. Ricardo weet nog tot een 10e plaats terug te komen en in de voorlaatste ronde zet hij een tijd neer van 1.42.0.

De monteurs zullen alles in het werk stellen om beide fietsen voor komend weekend klaar te hebben. Dan hebben we op Oschersleben (dtl) voor beiden dubbele races op het programma staan.

Tot slot willen wij iedereen bedanken die ons geholpen heeft om de R1M weer op tijd race klaar te krijgen!