Een weekend met hard werken

Donderdagavond hebben we ons weer gesetteld op het circuit van Oschersleben in Duitsland. Voor de vrijdag staan een aantal vrije trainingen voor Patricia Kok en Ricardo Brink op de agenda. Ook zijn er voor Ricardo al 2 kwalificatie trainingen gepland. De omstandigheden van het circuit zijn heel anders dan in het weekend in juni. Dus dit wordt hard werken aan de afstelling van de motoren. Ricardo weet in Q1 een tijd neer te zetten van 1.30.3. Dit is goed voor een voorlopige 3e startplaats. Om 14.00 uur is het tijd voor Q2. Hij weet zijn tijd aan te scherpen tot 1.29.2. Toch blijft hij hiermee op een 3e plaats staan. Op zaterdag is het aan Patricia om zich goed te kwalificeren. Zij weet in deze Q1 een tijd neer te zetten van 1.37.6. Dit is de 8e tijd in de ProCup 600. Rond 11.30 uur is de 1e race voor Ricardo. Bij het doven van het licht, is hij goed weg en is het dringen in de 1e paar bochten. Ricardo weet zijn 3e startplaats te houden en houdt dit vast tot de 7e ronde. Dan komt Rinze Luimstra langszij en Ricardo gaat het gevecht aan om de 3e plaats. Maar door de achterblijvers, die op een ronde worden gezet, wordt het gat te groot om een inhaalactie in te zetten. Bij het vallen van de vlag, komt Ricardo dan ook als 4e over de streep. Ricardo is niet tevreden en hoopt op revanche in de 2e race. Maar eerst heeft Patricia haar 2e kwalificatie. Zij weet 1,1 seconde van haar tijd af te rijden en dit is goed voor een 6e plaats op de startinggrid. Ricardo is bij de start van race 2 weer goed weg en weet de eerste 7 ronden als 3e door te komen. Dan komt Rinze weer voorbij en Ricardo gaat weer het gevecht met hem aan. Als Ricardo een aantal achterblijvers inhaalt, gaat het voor Stefan Spijker mis en gaat onderuit. Ricardo wordt uiteindelijk als 4e afgevlagd. Om 15.18 uur is het tijd voor de 1e race van Patricia. Haar start is redelijk en na het nodige duw en trekwerk, komt Patricia na 1 ronde als 7e langs Voor haar rijdt Rens Vink. En wat ze ook probeert, ze komt niet langs Rens Vink. Helaas wordt ze wel zelf ingehaald en ze zal de finishvlag als 10e in haar klasse zien. Ze is dan ook lang niet tevreden over haarzelf. Zondag heeft ze een herkansing in race 2.

Op zondagmorgen is er eerst nog een warm-up van 10 minuten en om 11.10uur gaat race 2 van start. Patricia heeft een prima start en komt als 5e door. Helaas is haar maatje Ashwin van der Flier net achter haar onderuitgegaan en er volgt een rode vlag. Er volgt een herstart en Patricia heeft opnieuw een goede start. Ze komt de eerste 4 ronden als 6e door en verliest in de komende 4 ronden 2 plaatsen. Dan volgt weer een rode vlag doordat er een motor midden op de baan ligt. Er volgt geen herstart en Patricia is definitief 8e geworden.  We kijken terug op een weekend met veel hard werken en lagere uitslagen dan vooraf op gehoopt. Toch is dit ook weer een leerproces en we kijken uit naar de volgende race op Assen. Dit is op zaterdag 23 september.

Tot slot willen wij Stefan Spijker en Ashwin van der Flier, die beiden naar het ziekenhuis zijn gegaan, namens het hele START Racing team, veel beterschap en een spoedig herstel toewensen!!!