Een weekend met 2 gezichten

Foto’s Jan Timmerman

Op vrijdag 22 september hebben we weer ons vrije trainingen. De motor van Patricia Kok geeft helaas weer het technisch probleempje waarvan we dachten dat het opgelost was. Aan het eind van de 5e sessie stopt de motor er even helemaal mee. Dit blijkt de benzinepomp te zijn en hele grootste euvel is verholpen. Nu de rest nog. Voor de motor van Ricardo Brink hebben wij dit weekend de kennis van Jens Schulze aan onze zijde. Stapje voor stapje komt de R1M daar waar we hem hebben willen. Op naar de zaterdag….

Als eerste gaat Paricia de baan in voor haar 1e kwalificatie. De baantemperatuur is nog niet hoog, dus hele snelle tijden zitter er nog niet in. Toch weet ze een voorlopige 8e tijd neer te zetten, al zijn we nog niet tevreden over de rondetijd van 1.53.6. Als Ricardo de baan ingaat, is de temperatuur al enigszins gestegen en hij weet met een tijd van 1.42.6 een voorlopig 3e tijd neer te zetten. Bij de 2e kwalificatie heeft Patricia problemen met langzamere rijders voor haar maar weet haar tijd toch nog iets aan te scherpen. Helaas doen anderen dit ook en ze zal als 14e moeten starten. Ricardo scherpt zijn tijd aan met 0,5 seconde en moet vanaf de 4e plaats starten. Rond half 3 is het tijd voor onze eerste race en Patricia mag de spits afbijten. Vanwege het geluid, zijn het aantal ronden teruggebracht naar 8. Haar start is niet goed en ze verliest een paar plaatsen en komt als 17e door. Ze weet zich te herpakken en de rondetijden gaan naar beneden. Ze weet nog een paar plaatsen goed te maken en wordt als 12e afgevlagd. Zeer teleurgesteld en boos op zichzelf keert ze terug naar de paddock. Toch weet ze zich te handhaven in het klassement en ze staat nog 4e. “De stijgende lijn is even niet doorgezet, maar we blijven door vechten” is haar motto! Dan krijgen we de monteurs van Danny van der Sluis bij onze hospi. Er is een technisch probleem met de motor van Danny. Tijd om een motorblok te wisselen is er niet. Daarom bieden wij de motor van Patricia aan. Er wordt met man en macht gewerkt om de motor om te zetten voor Danny. En zo zien we tijdens de SuperCup 600 weer een START motor in de baan. Als laatste race op het tijdschema staat de race van Ricardo. Dit wordt een sprintrace over 6 ronden. Hij is niet heel goed uit de startblokken vertrokken. Maar door laat te remmen voor de 1e bocht, weet hij toch als 3e de haarbocht in te duiken. Halverwege de race weet hij op te klimmen naar een 2e plaats en kan de jacht op Nigel Walraven beginnen. Dit lukt bijna, want Ricardo weet met een nieuwe PR tijd van 1.40.5 het gaatje dicht te rijden. En op de finish is het verschil 0,058 seconde, in het nadeel van Ricardo. Hij is toch superblij met deze race, zijn behaalde plaats en de nieuwe PR tijd.

Op naar het komend weekend want dan zullen we deelnemen aan de BeNeCup tijdens het British Superbike weekend in Assen. De supersport en superbike machines rijden samen in een klasse. Het tijdschema is als volgt: Q1 zaterdag 12.40-13.05uur, Q2 zondag 8.40-9.05 uur en de race is op zondag om 13.10 uur.

Voor de mensen die een kop koffie willen komen drinken, raden we aan om onze site en facebook in de gaten te houden. Hier zullen we gaan vermelden waar we op het paddock komen te staan.