Een leerzaam weekend met val.

Donderdagavond is iedereen in Oschersleben (Dtl) aangekomen en wordt onze hospi opgebouwd en ingericht. Op de vrijdag hebben we een 6-tal sessies voor zowel Ricardo Brink als voor Patricia Kok. Dit weekend komt Jens Schulze ons team versterken voor de data en het afstellen van de motor. Dit pakt heel goed uit en elke sessie vliegen de tijden voor beide coureurs naar beneden. Op de zaterdag beginnen we met een vrije training. Patricia en Ricardo gaan verder waar ze op de vrijdag zijn gebleven en de tijden worden verder aangescherpt. Tijdens Q1 klokt Patricia de 10e tijd met 1.40.9. Ricardo komt tot de 2e tijd met 1.29.2. Tijdens de 2e kwalificatie weet Patricia een tijd te rijden van 1.39.2. Dit is goed voor de 10e start plaats in de ProCup. Ricardo weet zijn tijd niet te verbeteren maar behoud wel zijn 2e startplaats.

 

Zondagmorgen staat voor beiden een warm up van 10 minuten op de lijst. Even warmdraaien voor de dubbele races die komen gaan. Aan de temperatuur ligt het niet, die komt wel op 25+. Om 11.40 uur bijt Patri-cia de spits af. Zij start in een vol startveld omdat de Supercup en Procup een gezamenlijke race hebben. Ze komt goed van de plaats en weet zich goed te handhaven tussen de andere coureurs. Helaas is er een valpartij in de 1e ronde en al gauw wordt de race afgebroken door een rode vlag situatie. Korte tijd later volgt er een herstart over een korte sprintrace. Ook deze start is goed en ze komt al snel in haar raceflow en haar ronde tijden gaan naar beneden tot een tijd van 1.38.0. Ze positioneert zich op de 11e plaats in de ProCup en weet dit goed vast te houden tot aan de finish. En dan volgt de 1e race van Ricardo. Zijn start is niet goed en duikt als 6e de eerste bocht in. Nadat hij een paar man heeft ingehaald, kan hij op jacht naar de nummer 2. Hij weet zijn rondetijd aan te scherpen tot 1.27.8. Na 5 ronden weet hij de 2e plaats te bemachtigen maar is het gat naar de nr 1, Nigel Walraven, te groot. Als de finishvlag valt, wordt Ricardo dan ook als 2e afgevlagd.

De 2e race is Patricia ook weer goed van de plaats en net als bij de 1e race volgt er in de 1e ronde weer een rode vlag ivm een valpartij. Dus weer een herstart. Ook dit keer komt ze goed weg en komt als 9e van de ProCup door. Dit wordt voor haar ook de einduitslag. Ricardo is bij de 2e race goed van start gegaan en duikt als 2e de eerste bocht in. Doordat hij wijd gaat, valt hij echter terug naar de 3e plaats. Na de 3e ronde komt hij op start/finish door een slipsteam naar de 2e plaats. Maar als Ricardo de 1e bocht wil insturen, heeft hij te veel snelheid en gaat hard onderuit. Gelukkig staat hij wel weer op maar er volgt wel een rode vlag. Ricardo is OK. Achteraf blijkt dat zijn pinkje even uit de kom is geweest en weer terug geschoten. De 2e race werd gewonnen door Nigel Walraven, gevolgd door Cliff Kloots. Nu alles weer paraat maken voor zaterdag 1 jui, de 501 KM endurance op het TT circuit van Assen, samen met Frank Nieman.