Een goede start van het seizoen voor START Racing

Vrijdag 14 april zijn de eerste meters van het seizoen op het TT circuit van Assen gereden. Voor zowel Ricardo Brink als voor Patricia Kok, zijn dit de eerste meters op dit circuit op een andere motor dan het afgelopen jaar. Het weer is niet optimaal, niet erg warm en veel wind, maar beide coureurs bouwen deze trainingssessies mooi op en gedurende de dag gaan de tijden steeds verder naar beneden. Het is een goede voorbereiding voor de kwalificaties en races voor de zaterdag. Op zaterdag 15 april begint de 1e kwalificatie voor Ricardo om 9.18 uur. De baan is nog nat van de regen die ’s nachts is gevallen en daardoor worden dit de eerste meters voor Ricardo met de Yamaha R1M op regenbanden. Hij zit er goed bij en na afloop van deze sessie staat hij als 6e gekwalificeerd. Als Patricia haar 1e kwalificatie gaat rijden, is er al een duidelijk droog spoor en zij kan vertrekken op droogweer banden. Zij sluit deze kwalificatie af als 6e. Voor beide coureurs zal de 2e kwalificatie ook droog verlopen. Ricardo sluit de kwalificaties af met een 3e plaats op de startinggrid. Patricia mag vanaf de 6e plaats starten.

Om 14.25 uur staat alles op scherp voor Ricardo zijn 1e race van 10 ronden in de SuperCup 1000. Als het licht uitgaat, komt Ricardo goed van de plek en gaat als 3e de Haarbocht in. Al gauw neemt Nigel Walraven afstand van de achtervolgende groep en Ricardo komt als 2e door. Hij weet tot het ingaan van de laatste ronde Bryan Schouten achter zich te houden, maar moet lijdzaam toezien dat Bryan hem in de laatste ronde passeert en hij ziet helaas niet de mogelijkheid om de 2e plaats weer in handen te krijgen. Ricardo komt als 3e over de finish en in zijn 1e race op zo’n dikke 1000 mag hij al naar het podium!

Dan zijn alle ogen gericht op de race van de ProCup 600, waarin Patricia voor het eerst haar opwachting mag maken. Bij het doven van het rode licht, is Patricia goed weg en duikt als 4e de Haarbocht in. De eerste 3 nemen wat afstand en Patricia rijdt in het groepje dat vecht voor de 4e tot en met de 8e plaats. Het is constant stuivertje wisselen en Patricia staat duidelijk haar mannetje tussen deze heren en vecht voor elke meter. Als uiteindelijk de vlag valt, komt Patricia als 6e aan de finish. Voor het eerst een klasse hoger rijden en dan als 6e finishen, echt klasse!

Al met al kijken we terug op een super weekend. Nu weten we waar onze beide coureurs staan. We kijken alweer reikhalzend uit naar de volgende races op zaterdag 6 mei.