Danny van der Sluis komt goed mee in het IDM geweld

Danny van der Sluis had tijdens de IDM wedstrijden te maken met natte omstandigheden tijdens de kwalificatie sessies. In de eerste sessie met een opdrogende baan zette hij de dertiende tijd neer en dat na een kleine valpartij. De tweede sessie leek droog te gaan verlopen maar het begon al te snel te regenen zodat hij zijn tijd niet kon verbeteren.

Met 12 coureurs voor hem maakte hij 8 september zijn eerste officiële race meters in een IDM wedstrijd. De start verliep niet vlekkeloos en Danny verloor een paar plaatsen, maar vocht zich goed terug richting de top tien. Het werd uiteindelijk een gevecht met de Duitser Jan Bühn en Jan Mohr om de elfde positie. Hij kon Mohr voorblijven en finishte kort achter Bühn als twaalfde.

In de tweede race van de Superbike 1000 heeft Danny van der Sluis zich de top tien binnen gereden. Nu gestart vanaf de veertiende plaats lukte het hem twee plaatsen hoger te eindigen dan in de eerste race.

Met een tiende plaats in een spannende race met een sterk internationaal deelnemersveld, kon van der Sluis goed meekomen op zijn blauwe ten Kate Honda CBR 1000rr. Het IDM is misschien wel een mooie stap om in de toekomst te maken, de eerste kennismaking was in ieder geval een goede.

Qua tempo had ik zeker met de top zes meegekund. In de kwalificatie stom onderuit gegaan, op een verkeerd moment. Het was een leerzaam weekend. Qua racetempo snelste ronde gereden. Ik denk wel dat dit een stap zou zijn voor volgend jaar”, hoopt de snelle Staphorster.