Danny van der Sluis kampioen

 

Danny is op het TT-circuit van Assen Nederlands kampioen geworden in de SuperCup 1000.

Hij begon de finaleraces op zaterdag met negen punten achterstand op de leider in het klassement Cliff Kloots. Voor het was dit de eerste keer, in het eenentwintig
jarig bestaan, dat ze een Nederlands kampioen afleveren op het hoogste niveau in Nederland.

Danny over de eerste race: “De eerste gewoon knallen, ik kwam als eerste door na één ronde. Cliff haalde mij in en ging eraf. Toen wist ik gas terug, zorgen dat ik redelijk wat punten meeneem en finishen. In de laatste bocht van drie naar twee en dan. blijkt dat je gewonnen hebt”. Winnaar Nigel Walraven kreeg namelijk 20 strafseconden.

De beslissing om het kampioenschap ging dus vallen in de laatste race. Doordat het intussen flink regende hoefden team en coureur niet te twijfelen over de banden. Met regenbanden onder de ten Kate Honda CBR 1000rr reed van der Sluis een bekeken race. De race werd gedomineerd door Allard Kerkhoven en Jeroen Rensel met Kloots op een derde positie. Op de kletsnatte baan manoeuvreerde van der Sluis zijn motor berekenend naar een negende plaats waardoor hij het kampioenschap, met zeven punten voorsprong, binnenhaalde.

“Voor race twee waren vooraf alle scenario’s doorgenomen. Laatste race was kletsnat. De eerste twee waren te snel. Cliff kon ook niet meer dan derde worden dus moest ik de race uitrijden om kampioen te worden” glunderde Danny na afloop van de race waarin hij negende werd.

“Het heeft een paar jaar geduurd, maar hier ben ik superblij mee. Een heel seizoen hard voor geknokt, met team monteurs en sponsoren,” vat de kersverse kampioen het seizoen kort samen. Het pak en de laarzen werden verruild voor het kampioenstenue en de blauwe klompen voor het bal der kampioenen.