Danny tweede tijdens Tourist Trophy Cup

Danny tweede tijdens Tourist Trophy Cup in TT weekend

Podium Tourist Trophy Cup

 

Danny van der Sluis heeft zaterdag 29 juni de kleuren van Start racing goed laten zien tijdens de race om de Tourist Trophy race in het weekend van de Moto GP op het circuit van Assen.

Hij moest vanaf een vijfde positie starten na twee wat mindere kwalificaties op vrijdag. “Het ging vrijdag voor geen meter, geen gevoel met de motor. Tijdens de race ging het weer top en was het gevoel weer terug en de tijden weer goed.” is Danny’s conclusie over de training.

Met een goede “Le Mans” start lag hij zelfs direct even op de tweede positie. Voor de eerste bocht kwam hij wat in het gedrang en had de keuze om een Belg te raken, het gras in te gaan of te remmen. Hij koos voor het laatste en dat bracht hem op de vierde plaats. Van daaruit begon de opmars, die eindigde op de tweede plaats, slechts 0,9 seconde achter winnaar Pepijn Bijsterbosch, die ook enkele jaren bij Start heeft gereden en nu in het Duitse IDM kampioenschap uitkomt.

“We hadden een beetje een gok genomen met de set up, de hele fiets op de kop gegooid. De hele zaterdag in de data zitten spitten en achter flink wat veranderd. Met warm weer een goede stap gemaakt. Vanwege de warmte reageert de vering namelijk anders.

We hebben nu boven water wat we precies moeten veranderen bij warm weer. Daardoor was het een beetje wennen de eerste rondes waardoor Bijsterbosch flink uit liep. Op een gegeven moment gewend en toen ging het gewoon super. Met acht seconden achter op Pepijn kon ik goed inlopen, op een gegeven moment de kop ertegen gegooid, het gat dicht gereden en op 09 seconde achter Pepijn geëindigd.” lacht een bezwete van der Sluis na afloop. “Het was pittig warm, 30+ en daardoor daalt het gripniveau van het asfalt wel iets. De derde ronde reed ik achter een Aprilia en dan krijg je ook nog de uitlaatgassen voor de helm en merk je dat het echt warm is. Wij zitten mooi dicht op Bijsterbosch, die in het IDM rijdt, waar wij in september ook aan mee gaan doen als het IDM Nederland aan doet. De hoofdtribune zat vandaag vol met toeschouwers die naast de race ook genoten van de spectaculaire “Le Mans” start en ook langs de baan stond nog redelijk veel publiek.”

De Staphorster scherpte zijn snelste ronde tijd op Assen nog even aan in 1.39.0 en kijkt dus terug op een geslaagd weekend, waar hij met een goed gevoel kan kijken naar de Moto GP. “Ik heb geen voorkeur wie er wint, alhoewel ik wel een beetje Rossi fan ben, maar als je een beetje reëel bent dan wint hij niet”, voorspelt van der Sluis, die denkt dat Quartararo gaat winnen.

Zelf gaat hij op 26 en 27 juli weer racen in de OW cup waar hij koploper is. Er staan dan twee races op het programma in Frankrijk op het circuit van Dijon et Prenois. Ben je in de buurt op vakantie kom dan even gezellig langs.