Danny strijdend naar plaats twee en Leon toont progressie in eerste race

Tevreden terugblik op eerste race
We kunnen als team en coureurs tevreden terug kijken op het eerste race weekend van 2019. Leon boekt flinke progressie en Danny finishte als tweede. Op vrijdag hebben zowel Leon Stolte als Danny van der Sluis een aantal trainingssessies kunnen rijden waarin we nog wat kleine dingen konden testen en aanpassen. Leon kon na afloop zijn race licentie ophalen zodat niets een start nog in de weg stond.

Voor Leon begon de race dag al om 9 uur met een eerste kwalificatie. Deze ging ronde na ronde beter en hij kon een snelste tijd noteren van 2.12.737. Bij de tweede sessie  scherpte hij zijn tijd aan tot 2.08.904.  Terwijl het zonnetje begon te schijnen mocht Leon zijn ten Kate Honda CBR500r starten voor de eerste race. In de race ging hij eerst het gevecht aan met Luuk de Ruiter die hij later moest laten gaan Ook nu reed hij de laatste ronden onder de 2.10.00 en dat met het laten passeren van snellere rijders uit de Procup die tegelijkertijd in de baan reden. Het team was dan ook tevreden met het resultaat in de wetenschap dat het zijn eerste race was in een leerproces.

Leon zelf was nog niet geheel tevreden liet hij na de race weten. “Het gevoel met de motor is wel redelijk, maar nog niet zoals ik het wil hebben, het kan beter. In Spanje had ik iets meer grip”.

Het lukte Danny van der Sluis niet om de eerste race om het ONK op zijn naam te schrijven. De coureur mocht met zijn ten Kate Honda CBR1000r vanaf de derde plaats vertrekken na in beide kwalificaties de derde tijd te hebben neergezet achter Nigel Walraven en Pepijn Bijsterbosch.

De start bracht ook geen verbetering. Er ontstond snel een groep van vier rijders met Cliff Kloots achter hem  en Pepijn Bijsterbosch voor hem op plaats twee. Koploper Nigel Walraven liep ronde na ronde wat meer weg van het achtervolgende drietal.

Halverwege de race kon Danny de tweede plaats overnemen van Bijsterbosch die hem wel op het achterwiel bleef zitten. Ondanks de snelste ronde voor Danny was Walraven te ver weg voor een poging de eerste plaats over te nemen.

“Gewoon een super race gehad, helaas zat ik in het begin iets te lang vast achter Pepijn, maar snelle tijden en mooi constant”, lacht de coureur na afloop in de gezellige Start tent op het paddock.