501 Endurance Race

Afgelopen zaterdag hebben wij als Start Racing Nieuwleusen samen met Nieman Racing uit Staphorst, deel genomen aan de 501 endurance race in Assen. Een endurace race over maar liefst 111 ronden, welke start met de spectaculaire Le Mans start. We staan ingeschreven als “The Blue Train” met als coureurs Ricardo Brink, Patricia Kok en Frank Nieman.

Q1 wordt in de regen gereden door Frank en Patricia, met een keurige nette tijd van 2.10.335 staat het team op een mooie 3e plaats. De motor van Ricardo geeft echter een motorstoring aan waaraan de monteurs alles proberen te doen om het te verhelpen.

In Q2 regent het nog steeds en wederom starten Frank en Patricia in deze training. Door de constante tijden van beide coureurs weten we een nette 6e tijd te behalen. In Q3 gaat Frank als eerste de baan in, gevolgd door Ricardo. De Yamaha R1M is helaas nog niet klaar, dus hebben wij weer een beroep gedaan op de BMW van RR Motorsports. Ricardo weet ook een nette tijd neer te zetten en we mogen als 14e starten.

Vlak voor de race wordt de teamtactiek aangepast en hierdoor zal Frank voor het eerst zijn Le Mans start gaan uitvoeren.

 

Met een super mooie sprint naar demotor komt hij zeer goed van start. Ondertussen is de zon gaan schijnen en draait het team als eeen super trein. Iedereen is op elkaar ingespeeld en dit resulteert in een constante top 8 positie. De laatste ronden zullen verreden worden door Frank en Ricardo.

Na de allerlaatste rijderswissel rijdt Ricardo als “trein”, hij weet steeds sneller over het circuit te gaan. De spanning wordt steeds groter, want een podiumplaats is in zicht gekomen. In de laatste ronde staat iedereen in de hekken om te zien hoe Ricardo als 3e wordt afgevlagd!

Super voor het hele team om op de 3e plaats van het podium te mogen staan.

 

De volgende race is op zaterdag 15 juli op Assen, voor zowel Patricia als Ricardo. De koffie staat weer voor jullie klaar!