IDC Racing

Stichting START Nieuwleusen neemt deel aan races in de International Dutch Championship (IDC), voorheen O.W. Cup. Deze klasse is nationaal,  een zeer aansprekende klasse en krijgt veel aandacht in de media. Vanaf het moment dat het rode startlicht dooft, wordt er geknokt voor elk punt. Vooral de Geert Timmerbocht op het circuit van Assen levert in de laatste ronde vaak de nodige spanning op en brengt het publiek op de banken. Bovendien voelen toeschouwers zich aangetrokken tot deze klasse, omdat de racemotoren een afgeleide zijn van hun eigen straatmotoren.

Vanaf de oprichting van ons team in 1998 namen wij deel aan het O.N.K. (Open Nederlands
Kampioenschap) in de klasse Supersport 600. Zo hebben we natuurlijk al veel coureurs zien komen en gaan en kampioen zien worden; o.a. Barry Veneman (kampioen in 2002 en 2003) en Arie Vos (kampioen in 2006 en 2007).
Swen Ahnendorp behaalde in 2008 het kampioenschap en daar zijn we als START Racing best wel  trots op. Swen heeft namelijk in 2003 de basis voor zijn Supersport-carrière gelegd in het START-team. Met de toen 24-jarige Swen hadden we eindelijk weer eens een wat jongere kampioen, want de vergrijzing sloeg toch wel wat toe. De laatste jaren is er gelukkig veel aanwas van jonge rijders.

Naast het Open Nederlands Kampioenschap waren wij afgelopen jaren al geregeld actief in het I.D.M. (Internationale Deutsche Meisterschaft). Als aanvulling op het O.N.K. pakten we elk seizoen meestal wel een paar races mee bij onze oosterburen. Vooral om de coureur kennis op te laten doen op andere circuits.

START Racing gaat dit jaar beginnen aan zijn 27e seizoen, met als rijder: xxxx.